Fly lady program

Dolgozó anya kontra takarítás

Három gyerek, egy külföldön dolgozó apa, + egy anya, néhány hónapja egy munkahellyel.

Ez az én családom, és ebben vagyok én az ANYA.

Ebben a szituban kell valahogy lavíroznom.

Félreértés ne essék, a munkával nincs bajom, sőt mivel azon szerencsések közé tartozok, akik saját maguk főnökei, kifejezetten szeretem a munkámat.

Tudom, nem vagyok egyedül ebben a helyzetben. Ahogy beszélgetek anya társaimmal, egyre többről derül ki, hogy párja külföldön keresi a család megélhetését.

Nem akarok ebből politikai kérdést csinálni. Inkább csak megosztom veled, hogy sikerül, vagy nem sikerül boldogulni.

Kezdem is mindjárt azzal a témával, ami nekem nagyon nehezen megy. Ez a takarítás. Pontosabban az idő, amit erre kellene fordítani. Honnan is csípjem le? Mivel párom nem azért ment külföldre dolgozni, hogy nagylábon éljünk, hanem, hogy előrébb jussunk, nem akarok házvezetőnőt fogadni, bármennyire is nagy a kísértés.

Eddig ez úgy nézett ki nálunk, hogy mikor már nagyon tele volt a hócipőm a kupival, és a porral, kivezényeltem a lányaimat, és nekiestünk a lakásnak. Természetesen a végeredmény három hullafáradt csajszi lett. Azért három, mert a legkisebb, lévén 2 éves, még nem fáradt el a nagy pakolásban. Ő kifejezetten élvezi, mikor szanáljuk, vagy csak pakoljuk a játékkal teli dobozokat. Na, meg a konyhaszekrényekben is megtalálja a neki való dolgokat.

Pont jókor jött egyik ismerősöm levele, amiben találtam egy utalást, hogy ő hogyan is próbál a takarítás káoszából kikeveredni. Neki is az idő miatt okoz gondot a takarítás. Az az utalás Farkas Lívia oldalára vitt. Ő nagyon szuperül megmutatja a Fly Ladi programot. Már el is kezdtem bemutatni én is a programot, ami a takarítás elosztásával foglalkozik,  de a gyerekek betegsége miatt megakadtam. Tapasztalatom szerint akkor működik jól, ha saját magadra tudod formálni az egészet. Van amit használok belőle, és van amit nem.

Ma még csak kedd van, így ha te is hétfőn szeretnéd kezdeni a programot, mint ahogy Lívia javasolja, akkor van időd testileg lelkileg felkészülni rá.

Azért nem kell megijedni, nem nehéz, és nem is bonyolult ez a takarítás program.

Állítólag minden szokás megváltoztatásához 21 napra van szükség. Tehát, ha kitartóan csinálsz valamit 3 hétig, garantáltan szokásoddá válik.  Miért ne lehetne ez a takarítás? Persze nem kell minden nap kitakarítani az egész házat! Minden nap csak egy kicsit.

Meglátod, mire a program végére érsz elfelejtheted a takarítás minden nyűgét!

Tarts velem, csináljuk együtt!

Szóval hétfőtől hajrá!

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap