Anya-naplója

Hitvallás

Így első olvasatra igen kemény szó. Ami először eszembe jut róla, az Apostoli hitvallás. Aztán persze ott vannak a különböző vallások, szekták. De, hogy ne legyünk ilyen sarkosak, lazítsunk egy kicsit a szó jelentésén.

Bloggerként mit is jelent az, hogy mi az én hitvallásom? Bevallom eléggé elgondolkodtatott a téma. El is olvastam néhány bejegyzést ezzel kapcsolatban, hogy kitisztuljon a fejemben a kép, és ne csak az Apostoli hitvallás pörögjön a fejemben.

Elárulom Neked, hogy szó sincs semmiféle vallásos dologról.

Hiszem azt, hogy akkor szép az élet, ha zajlik. Hiszek az emberi összetartásban, legyen az család, vagy baráti kapcsolat. Esetleg egy jó szomszédi viszony, amiből szerencsére több is jutott nekünk.

Szebbé tehetjük a világot kis dolgokkal is. Hiszek a mosoly erelyében. Hiszek abban, ha kedvességet adok, kedvességet kapok vissza. Hiszek a jó főnök-beosztott viszonyban.

Hiszek abban, hogy a pohár félig tele van, és nem pedig félig üres.

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megosszam a gondolataimat, tapasztalataimat. Bízom benne, hogy hasznára válik az olvasónak.

Betekintést nyújt egy három gyermekes édesanya életébe, annak minden nehézségével és örömével. Emlékszem, hogy mikor hármaskával voltam terhes, olvastam Vicki Iovine: Barátnőim a terhességről című könyvét. Nagyon sokat nevettem rajta. Nagyrészt már átéltem az összes dolgot, amit leírt, de mégis jól esett olvasni, hogy nem vagyok egyedül. Mások is így élik meg a terhességet. Bízom benne, hogy ezzel a bloggal segítek, hogy nem vagy egyedül. Ha már csak egyetlen pici dolgot találsz, és ráébredsz, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, örömöddel, már megérte.

Ez is egy fajta hitvallás. Segíteni másoknak. Sokszor elég, ha megragad a fejedben egy mondat, és újult erővel folytatod tovább.

“Az egyetlen különbség a jó és a rossz nap között a hozzáállásod.”

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap