Készítsd magad

Pólófonal készítése

Szükséged lesz egy, de inkább több pólóra, hogy minél több pólófonalad legyen, mert egyből nem sok mindent tudsz készíteni.  Egy éles ollóra, egy vonalzóra és valamilyen jelölőre.  Ceruza is megteszi, én porkrétát használtam.

Tipp: a mintás pólónak a mintás része nem használható, mert kemény lesz tőle a pólófonal. Válassz inkább sima, egyszerű pólót, vagy ha puha a minta, megpróbálhatod felhasználni. Ha szép a minta, és sajnálod kidobni, készíts belőle patchworkot. 

1. lépés: fektesd ki a pólót egy asztalra, vagy bármilyen sík felületre. Akár a padlóra is teheted.

 

 

2. lépés: vágd le a póló felvarrását, és a hónalj alatt egyenesen. Sajnos az ujja rész nem használható a pólófonalhoz, ebből menthetetlenül porrongy lesz.

 

3. lépés: hajts be a póló oldalát a másik oldalhoz, de nem teljesen félbe, hanem maradjon kb. 5cm.

4. lépés: vonalazd meg a pólót. A csíkok szélessége attól függ, hogy milyen vastag pólófonalat szeretnél, ill. minél vastagabb a póló, annál vékonyabbak legyenek a csíkok. Ez fordítva is igaz, minél vékonyabb a póló, annál vastagabbak legyenek a csíkok. Én egy vékony pólót vágtam fel 3cm-es csíkokra. Így kaptam egy 10-es horgolótűvel horgolható pólófonalat. Ha vékonyabb tűvel szeretnél dolgozni, vékonyabb csíkokat kell vágnod, így a pólófonalad is vékonyabb lesz.

 

5. lépés: vágd fel a csíkokat, de csak addig, hogy az a kb. 5 cm egyben maradjon.

 

6. lépés: hajtsd szét a pólót.

 

7. lépés: ismét hajtsd szét a pólót, de most úgy, hogy az egyben maradt részt fektesd ki.

 

8. lépés: vágd fel az egyben maradt részt a következő képpen: srégen, az aljáról indulva mindig egy csíkkal följebb vágj. A képen az alsó csíkot nem vágtam el, hogy jobban lásd, de azt is el kell vágni.

Tipp: vigyázz, hogy mikor vágod, a csíkok ne legyenek alatta, mert könnyen alácsúszik, és elvághatod azt is, amit nem szeretnél!

 

9. lépés: kapsz egy jó hosszú csíkot. Ezt huzigáld meg jól, hogy kunkorodjon össze. Bátran húzd, nem fog felbomlani. Itt is tudod még variálni a vastagságot. Minél erősebben húzod, annál vékonyabb lesz a pólófonalad.

Végül már csak fel kell tekerned gombócba, és kezdődhet az alkotás!

Jó munkát!

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap