Szines gyurma házilag
Igazán jó gyurmát, igazán “jó” áron lehet kapni. Két kisebb lánykám imád gyurmázni, főleg mióta karácsonyra hozott a Jézuska egy fagyi készítő gépet. Azóta már szaggattunk süteményt, díszítettünk mézes kalácsot. Nagyon jó lenne, ha nem kellene ezeket összegyúrni. Kiváltképp, hogy utána jó kis főzőcskéset lehet velük játszani.
Többféle házi gyurmát próbáltam, de legjobban Sárosdi Virág receptje vált be. A recept forrása: gyereketető
Hozzávalók:
- 1 bögre (cup) liszt
- 1/2 bögre só
- 1 csomag italpor
- 2 teáskanál borkősav
- 1 bögre víz
- 1 evőkanál olaj (az eredeti receptben nem szerepel, de én mindig rakok bele)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy lábosban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd elkezdjük főzni. Gyorsan összeáll, és már készen is van.
Nem volt kedvem a hétvégén kimenni a “nagyboltba”, így csak négyféle szín és illat készült.
A képen sorban: málna, citrom, narancs és erdei gyümölcs ízű italporokból készültek a gombócok. A rózsaszín egy másik recept alapján készült, nagyon gyorsan meg is száradt a külseje. Ezért olyan foltos.
Figyelj oda, hogy a bevásárlólistádra a sót is írd fel, nehogy úgy járj, mint én! Sót nem szoktam raktározni, nem sok fogy belőle, így éppen elég lett a gyurmához.
Nagyon könnyen gyúrható. Tedd zacskóba, és sokáig fel lehet használni. Gyakorlatilag, míg el nem fogy.
Ha meg szeretnéd szárítani: én a kályha mellé tettem, másnap este már kopogtak a formák.
Szeretettel: Edi
Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!