Készítsd magad

Nadrág levágása, felvarrása

Első lépés:
A nadrág felvarrásának minden lépése egyformán fontos, hogy szép végeredményt kapj!

Ma megnézzük, hogy mivel kezd.

A legelső lépés a cipő. Akár magadnak, akár másnak varrod fel a nadrágot, minden esetben tedd fel a kérdést:

-Milyen cipővel fogod hordani?

Miután belebújtál a nadrágba vedd fel a cipőt! Nagyon fontos, ugyanis ehhez fogod igazítani a nadrág hosszát. Ha nincs rajtad, vagy túl rövid, vagy túl hosszú lesz a nadrág.

Maradjunk még mindig a cipőnél!

Második lépés:

A nadrág hosszát úgy igazítsd, hogy kb. 2-3 cm-re legyen a földtől. Ezután a saroknál tűzd fel egy gombostűvel, de csak azon az egyetlen egy helyen, és csak az egyik szárát! Kivétel, ha a kedves kuncsaftnak valami oknál fogva rövidebb az egyik lába.

Figyelj oda, hogy ne legyen túl rövid a nadrág szára, mert akkor, ha leülsz nagyon fel fog csúszni, és az nem szép látvány.

Harmadik lépés

Fektesd le a nadrágot! Lehetőleg találj egy akkora felületet, ahol teljesen ki tudod fektetni a nadrágot. Illeszd össze a derekát! Fontos, hogy a derékrész passzoljon!

Volt már rá példa, hogy “gyárilag” nem volt egyforma hosszú a nadrág két szára. Tehát ne lepődj meg, ha veled is előfordul.

A gombostű jelzi a nadrág hosszát. Tehát úgy kell levágnod, hogy a varrás

szélességét mindenképp számold hozzá! Én kb. 2 cm-t szoktam ráhagyni. Legtöbb esetben kétszer hajtom, így  a legegyszerűbb.

Hogyan lesz szép a felvarrás? 

Elértünk az utolsó lépéshez!

A képen nem nagyon látszik, de van egy gombostű a nadrágban. A színéről szúrd bele, hogy később ki is tudd venni. Ez a tű jelzi a nadrág végleges hosszát.

Először hajtsd be az anyagot a tűig (1.kép), majd hajtsd be még egyszer (2. kép).

Rakd be a talp alá.

Én egy ilyen mágnest használok, de nyugodtan ragaszthatsz egy árazócimkét, vagy bármit, ami ragad és egyenes. Ez fog vezetni, hogy mindenhol egyenletes legyen a varrat.

Igazítsd be a varrásnál, hogy pontosan illeszkedjenek a varratok! Fontos, mert ha elcsúszik, akkor tekeredni fog a felhajtás.

És íme a végeredmény!

Még egy utolsó ellenőrzés!

Fektesd le ismét a nadrágot, úgy, ahogy az elején tetted. Illeszd össze a derekát, és egyből látni fogod, hogy egyforma hosszú lett-e a két szára.

Ééés! Készen vagy!

Jó munkát!

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap