Anya-naplója

Hogyan altasd a babádat?

Vagy hogyan ne altasd a babádat?

Nálatok hogyan alszik a baba, vagy a nagyobb gyerek?

Vannak problémáid az altatással?

Nálunk bizony vannak, és voltak, és szerintem lesznek is.

Lehet, hogy csalódást okozok, de itt most nem konkrét tippeket, tanácsokat fogsz olvasni, hanem az én történetem, de tanulságos lehet neked.

Biztosan számodra is ismert, hogy mikor beszélget az ember másokkal, mindig jut valami jó tanács. Rosszabbik esetben még szörnyülködnek is, hogy mit is gondol kedves anyuka. Hogy merészeli így altatni a babáját!

Ha veled alszik, biztosan rá fogsz feküdni, és összenyomod. -Na elárulom neked, hogy én is szabályt szegtem. 

Először csak a kiságy került az ágyam mellé, hogy ne kelljen folyton felkelni éjszaka. Sokszor elég volt legkisebb angyalkámnak, ha megérintettem, és aludt tovább. Ahogy növekedett, nem került távolabbra a kiságy, ahogy én reméltem. Mert azt reméltem, hogy nővéreihez költözik majd a gyerekszobába. 

Eleinte csak hajnalban jött. Az egész annyi volt, hogy átbucskázott a kiságy rácsán, és már aludt is tovább. 

Később már éjszaka is át-átbucskázott. Egy darabig sikerült visszatennem a saját ágyába. 

Azután jött az altatás. Eddig sem volt egyszerű, de egy idő után már nem volt hajlandó bemenni a saját helyére. Így hát a nagyágyban aludt el, azután anyuka átpakolta a kiságyba. Hajnalban persze megint jött. 

Most ott tartunk, közel 4 évesen, hogy mellettem alszik. Ha apa itthon van, akkor köztünk. Bár akkor mi nem sokat alszunk a helyhiány miatt.

Pedig már egy trükköt is bevetettem. Félig-meddig visszamentünk kisbabásba. Vissza felemeltem a kiságyat. Nagy szerencsémre pont olyan magas, mint a nagyágy. Leszedtem az oldaláról a rácsot. Azt gondoltam, hogy milyen okos vagyok én! Most majd a saját ágyában fog aludni a gyermek, hiszen egy ágyban van anyával.

 

Ez eddig rendben is volna, ha tündérkém nem a másik oldalon akarna aludni, apa helyén.

Tudom, hogy én vagyok a hibás, kitartóbbnak, következetesebbnek kellett volna lennem, de már nem volt rá energiám.

De, hogy az “egy ágyban a babával”

mellett szóljak, a fejlettebb kultúrákban divat, hogy külön teszik a babát, ill. elítélik azokat, akik egy ágyban töltik az éjszakát gyermekükkel. Saját tapasztalatom az, hogy nyugodtabban alszik a gyermek, ha mellettem van.

Mivel az elalvás is nehezen megy nálunk, konkrétan fél percenként ki-be rohangálok a szobába, majd mikor már jól összevesztünk, elalszik, néhány napja változtattam ezen a szokásunkon. Rájöttem ugyanis arra, hogy szegénykém valójában nem is tudja, hogy mellette alszom-e, hiszen már alszik, mikor ágyba megyek, és még alszik, mikor felkelek.

Egyszerre megy mindenki aludni. És láss csodát! Nincs hiszti, nincs mérgelődés! Ellenben 5 perc, és egyenletesen szuszog mellettem. Persze az én takaróm alatt. Sebaj! Legalább alszik, és pihen, és én is tudok pihenni. Reggel viszont jó korán kelek, és akkor végzem el azokat a feladatokat, amit eddig este csináltam. 

Hapy End

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap