Thai oldalas
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 10 gerezd fokhagyma
- 150 ml szójaszósz
- 4 ek méz
- 1 kg burgonya
- só
- bors
- őröltpaprika
-
A hús mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük fűszerekkel, jó gazdagon lehet mindenből.
-
A fokhagymát összezúzzuk.
-
Tűzálló edénybe kanalazzuk a mézet, beleöntjük a szójaszószt, a fokhagymát, jól összekeverjük, majd az oldalast beleforgatjuk.
-
Fóliával lefedve megsütjük. Időnként megforgatjuk, meglocsoljuk a szafttal.
-
Ha a csont könnyedén kicsúszik a húsból, tálalhatjuk is.
Köretnek rizs, sült burgonya, burgonyakrokett illik hozzá.
Jó étvágyat!
Szeretettel: Edi
Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!