Anya-naplója

Az első kiesett fog és a fogtündér

Végre! Végre! Kiesett hármaskának az első foga!

Már nagyon vártuk. A többiek már régóta virítanak foghíjas mosolyukkal, az én csemetémnek pedig teli a száj tejfogakkal.

Na de most! Mi is beálltunk a sorba!

Azért is nyugtalanított a dolog, mert a tejfogak ugyan a helyükön vannak, a csontfogak viszont már elkezdtek bújni. Így most nem foghíjas a drágám, hiszen egy félig kinőtt csontfog virít a kipottyant helyén.

Nem hagytuk azért az anyatermészetre a dolgot. Voltunk a fogorvos néninél, hogy ellenőrizze le. Szerencsére megnyugtatott, hogy nincs semmi gond. Mivel a tejfogak mozognak, nem kell kihúzni őket. Akkor kellene kihúzni, ha azok stabilan lennének a helyükön. A lényeg, hogy mozgassa a nyelvével.

Naponta háromszor alapos fogmozgatás receptre felírva. Az orvos utasítása szerint: reggel, délben, este tessék jól megdönteni a mozgó fogakat, hogy mihamarabb kiessenek!

Ismét mosolyogva távoztunk a fogászatról. Pedig még két rágófogacskát be is tömött. De ez már egy másik történet!

A legfontosabb pedig, hogy éjjel a fogtündér eljött a fogért, amit hármaska gondosan becsomagolt. Egy kettő, nulla, nulla értékű pénzt (200-as) hozott helyette. Igaz, nem a párna alól vitte el, hanem mellé kellett tenni, mert a tündér kicsit félénk, azért meg volt az öröm.

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap