Anya-naplója,  Tánc

A táncest

Éppen egy hete, nagyon izgultunk, hogy az esti szabadtéri táncestünkre szép idő legyen. Legalábbis az eső ne essen. Délelőtt ugyanis szakadt, vihar volt.

Kegyesek voltak hozzánk az égiek. Hőség nem volt, de nem esett az eső.

Pénteken a főpróbán még azt gondoltuk, hogy nem fogjuk tudni lehámozni magunkról a ruhát, amikor át kell öltözni. Végül, majdnem fáztunk.

Nagyon-nagyon izgultam. Nem mondhatom, hogy ez volt az első nyilvános szereplésem, mert kb. 6 éve voltunk Mohácson a tánccsoporttal, de az már régen is volt, más is volt. És akkor is nagyon izgultam.

Én csak az utolsó 3 “számban” szerepeltem. Végül, mikor kiáltunk a rögtönzött színpadra, sokkal jobban éreztem magam.

Ahogy fújt a szél, és megérintett, nagyon kellemes érzés volt. Ahogy Piroska, az oktatónk mondta, csak ne nézzetek a közönségre. Keressetek egy pontot, valahol a fejük felett, és azt nézzétek. Megfogadtam a tanácsát, és valóban jó volt. Csak fél szemmel láttam, hogy ott ülnek az emberek.

Voltak nehezebb pillanatok. A cipő nem csúszott a térkövön. Alig lehetett a forgásokat megcsinálni. Kíváncsi vagyok a videóra, hogy mennyire látszik.

Végül, amit nagyon nem akartunk, a pletykálkodás, jónak bizonyult. Mégsem volt akkora hülyeség beletenni, pedig nagyon tiltakoztunk ellene. A képek is nagyon jók lettek róla.

Ami nagyon megható volt számomra, annak ellenére, hogy nem nekem szólt, hogy Piroska a végén a varrónőnek is megköszönte a gyönyörű ruhákat. Én már több, mint 10 éve varrom, varrtam a Solti mazsorett egyesület lánykáinak a jelmezeket, és bizony nem keveset, de sosem jutott eszébe a művészeti vezetőnek, hogy megemlítsem engem. Bizony jól esett volna. Sokszor, ahogy végignéztük a közel egy órás műsorokat, bizony nem volt olyan jelmez, amit ne én varrtam volna. Legtöbbször nehézségek árán, de ez egy másik történet.

Végül nagyon jó érzéssel zártuk a táncestet.

És egy meglepi várt minket a végén. Meghívást kaptunk Pestre, a Yasmina hastánciskola februári gálájára!

Néhány kép a táncestről, remélem lesz még több is!

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap