Anya-naplója

Nehéz kezdetek

Írhatnám azt is, hogy nehéz hét, vagy hetek.

Útnak indítjuk a kiröppenő fiókákat. Különös tekintettel a gimis leányzóra, akinek minden új. Az iskola, a tanárok, a diákok, a buszozás, a követelmény…

Nálunk ebben az évben minden gyerek új helyen kezd. A nagylány gimiben, a középső 5. osztályt, a kicsi új csoportba került az oviban.

Sok szülő várja az iskolakezdést, hogy végre lefoglalja az unatkozó gyermeket. De bizony nehéz elkezdeni az évet, főleg, ha az ember lányának nem egy szem gyereke van.

Kicsit irigykedve néztem az ovis szülőin a mellettem ülő anyukát, akinek ikrei vannak. Egy szülői, és készen is van. Én meg hallgattam az óvónőt, miközben azon járt az eszem, hogy vajon miről lehet szó az 5. osztály szülői értekezletén? Muszáj volt az ovisra mennem, hiszen nagycsoportos lett a lánykám, és még új csoportba is került. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy utoljára akkor voltam nála szülőin, mikor bölcsis volt. Mindig egybe esett az iskolással. És mivel nem ő az első gyermekem, már nagyon jól tudtam, hogy mik a szokások, melyik ünnepet hogyan tartják, hány csomag zsepit kell bevinni, mikor kell lemondani az ebédet, így mindig a sulisat választottam.) Azért aggodalomra semmi ok, mint utóbb kiderült, a suliban csak az évek óta megrendezésre kerülő Ráday napok és tanévnyitó utcabál feladatait beszélték meg. Októberben lesz egy “rendes” szülői. Huuh… nem maradtam le semmiről.

Jöttek szépen sorban a következő szülőik: mazsorettes, és nagylányomnak a középiskolás Kalocsán.

Közben intézni kellett az összecsúszott különórákat, mert persze mindenhová kell járni. A fejlesztés kötelező (aminek nagyon örülök, hogy az iskolában megtartják), szolfézsra is kell járni, ha gitározni akar a gyermek, és nagyon fontos a rajz szakkör is. A mazsorett pedig elmaradhatatlan, hiszen már 8 éve hozzuk meg miatta az áldozatot mindhárman.

De, mostanra úgy tűnik, hogy lassacskán beáll a rend, és kevésbé fáradtan indulhatunk reggelente otthonról.

Szeretettel: Edi

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Látogass meg a facebookon és az instagrammon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share via
Copy link
Powered by Social Snap